PS swingband

Esben Kjær violin og sang, Kim Mouritzen guitar og kor, Torben Nickelsen bas, ukulele og sang, Per Sørensen guitar sang og kapelmester

PS Swingband spiller swingmusik der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på og med det humør og den underholdning der hørte den tid til.

Musikken tager udgangspunkt i manouche, dvs. en slags gypsyjazz kendetegnet ved Django Rheinhardt og Stéphane Grappelli's orkester Quintte de Hot Club de France, men bevæger sig over Svend Asmussen repertoire og bruger lystigt løs af musikken fra 30'ne og 40'ne.

Orkesteret lægger vægt på det tætte sammenspil – loyalitet overfor de gode melodier og legende soloer fremført af Kim Mouritzen på guitar og Esben Kjær på violin.

PS Swingband er et meget efterspurgt stringswing orkester. De har spillet overalt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, og alle steder har de formået at skabe deres helt egen stemning med deres humør og spilleglæde. 

Mange af numrene har sang i en eller flerstemmig versioner, der er med til at give en varieret koncert oplevelse. Når musikken starter, kan man med det samme mærke den rytmiske dynamik der præger musikken, uanset hvor hurtigt eller langsomt der spilles. Den erfarne bassist Torben Nickelsen og den rutinerede guitarist Per Sørensen har igennem mange år udviklet deres sammenspil, så det danner en musikalsk platform for solisterne Esben Kjær (violin) og Kim Mouritzens (guitar), drillende, overraskende og dynamiske i soloer og sammenspil.

PS Swingband formår i høj grad at få deres smittende spilleglæde, spontane indfald og indbyrdes dynamik udover scenekanten. 

Denmark

Koncerter under festivalen

Torsdag d. 23. jun 2022

21:00
GRATIS

Fredag d. 24. jun 2022

15:00
GRATIS
21:00
GRATIS

Lørdag d. 25. jun 2022

12:00
GRATIS

Søndag d. 26. jun 2022

13:00
GRATIS