Mads Mathias Orchestra

Silkeborgs helt egen Mads Mathias er godt på vej til at blive en international jazz stjerne. Mød ham på Kedelhuset med det store ‘Mads Mathias Orchestra’ – et kompakt big band, der spiller hans originale sange fra det Danish Music Award vindende album Free Falling, og det netop udgivede album I’m All Ears.

Du har ofte kunnet møde Mads Mathias på Riverboat Jazz Festival i Silkeborg – i 2022 bliver det i luksusudgaven med en håndplukket perlerække af de bedste nordiske jazzmusikere, der overlegent bevæger sig mellem dynamisk big band-power til det delikate og intime. 

Musikken er arrangeret særligt til orkesteret af en af Europas bedste arrangører, den Grammy Award nominerede Peter Jensen.

Den Silkeborgensiske sanger/sangskriver har erobret hjertet af musikelskere med sin karismatiske optræden, levende personlighed og kreative originale sange.  

Karrieren har for alvor taget fart da han spillede i Royal Albert Hall ved det hæderkronede BBC Proms og sidden åbnede årets London Jazz Festival ved den store gallakoncert sammen med Seal og Angelique Kidjo.

Inspireret og påvirket af de store jazzvokalister fra Nat King Cole og Frank Sinatra til Harry Connick Jr., og med en dyb respekt for croonertraditionen, er Mathias ikke desto mindre et originalt talent med en unik og ubesværet charmerende vokal og en evne til at skrive iørefaldende og mindeværdige, stilfuldt udformede melodier.

Flere af numrene har da også vundet priser ved nogle af verdens største sangskriverkonkurrencer, og Mads har modtaget diverse priser og Danish Music awards.

“…Danmarks for tiden bedste bud på en crooner af international klasse.”
Henrik Palle, Politiken

Line-up:
Mads Mathias: voc/sax
Peter Jensen: basun/arrangement
Lars Vissing: trompet
Mårten Lundgren: trompet
Jan Harbech: bariton sax
Michael Blicher: tenor sax
Peter Rosendal: Piano
Regin Fuhlendorf Guitar
Morten Ankarfeldt: bas
Espen Laub von Lilllienskjold: trommer

Koncerter under festivalen

Torsdag d. 23. jun 2022