The Kutimangoes

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd.
The KutiMangoes live er en festlig, livsbekræftende, grænsenedbrydende oplevelse der sender folk på dansegulvet og hjem med en følelse af at have være vidne til noget nyt, skabende på tværs af genrer. Oplevelsen af et fælles musikalsk sprog.

Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for "Best World Music Album" og "Best World Music Track" og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten - såvel som i Danmark. I november '16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uro-plagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser og blev nomineret til den prestigefyldte "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU.

"Made in Africa":
"Great album! Very authentic and such great playing!" BBC (UK)
“World-class afro-jazz” Globalagogo (US)
"Det er afrikansk og europæisk musik forenet i en sjælden vellykket grad. Fantastisk!" Abdoullaye Diallo, Jazz à Ouagadougou (BF)
"Hvem skulle have troet at et af klodens hotteste afro bands er fra Danmark?" Kieler Nachtrichten (DE)

THE KUTIMANGOES er:
Michael Blicher - saxophones and flute
Gustav Rasmussen - trombones and guitar
Aske Drasbæk - saxophones
Johannes Buhl Andresen - fender rhodes and moog bass
Casper Mikkelsen / Eddi Jarl - drums
Magnus Jochumsen - percussion

 

 

Denmark

Koncerter under festivalen

Fredag d. 24. jun 2022